Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός 60χρονου Γερμανού είναι σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε πεζοπορία με δυο φίλες του από το μονοπάτι της Σούγιας, με προορισμό το φαράγγι της Τρυπητής στο Δήμο Σφακίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η παρέα των Γερμανών αναχώρησαν από τη Σούγια στις 10 το πρωί, προκειμένου να καλύψουν μια διαδρομή 6 περίπου ωρών. Οι δύο Γερμανίδες ωστόσο, αισθάνθηκαν τις δυνάμεις τους να τις εγκαταλείπουν και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, κατεβαίνοντας στην Αγ. Ρουμέλη, από όπου της παρέλαβε ντόπιος ψαράς με το σκάφος του. Αντίθετα, ο 60χρονος επιχείρησε να ακολουθήσει μονοπάτι που οδηγεί από το Ε4 στη θάλασσα και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.
Στην πορεία χωρίστηκαν και χάθηκαν τα ίχνη του 60χρονου. Οι δύο φίλες του ανέφεραν την εξαφάνιση στο 112 και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν ομάδα της με σκύλο και drone, υπάλληλοι από το ΠΚ Καμπάνου και από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων, ομάδα drone από τη διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών ΔΙΠΥΝ Χανίων.
Υπάρχουν επίσης εθελοντές και εθελοντικές ομάδες , ΕΠΟΜΕΑ επίσης με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου, η ΕΛΑΣ και σκάφος του Λιμενικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, αν και ο αγνοούμενος έχει κινητό τηλέφωνο, δεν απαντά στις κλήσεις των αρχών.
Σε εξέλιξη επιχείρηση ανεύρεσης αλλοδαπού στην περιοχή Σούγια Χανίων Κρήτης. Επιχειρούν 16 #πυροσβέστες, με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 3ης ΕΜΑΚ, την ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Κρήτης, την κυνοφυλική ομάδα της 3ης ΕΜΑΚ και εθελοντές.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 28, 2024
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος