Χανιά: Ανακατάληψη των κτηρίων στο Λόφο Καστέλι – Είχαν εκκενωθεί την 1η Απριλίου

Ανακατάληψη των κτηρίων του Πολυτεχνείου, στο Λόφο Καστέλι της Παλιάς Πόλης των Χανίων, έγινε το πρωί της Κυριακής από μέλη της κατάληψης «Ρόζα Νέρα». Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που επέβλεπαν το χώρο.

Χανιά: Ανακατάληψη των κτηρίων στο Λόφο Καστέλι – Είχαν εκκενωθεί την 1η Απριλίου

Όπως ανακοινώθηκε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα: «… Η Κατάληψη Rosa Nera ανοίγει πάλι το μπαλκόνι των Χανίων, το Κοινωνικό κέντρο του τοπικού κινήματος και τον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Ανακατάληψη τώρα στα Χανιά. Καλείται συνέλευση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Rosa Nera. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην Αυλή» γράφουν χαρακτηριστικά. Σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται: “Επιβεβαιώνεται ότι η αυλή και τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι είναι και πάλι υπό κοινωνικό έλεγχο“.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη είχε εκκενωθεί για δεύτερη φορά την 1η Απριλίου 2024, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν, έφοδο στα κτίρια, αφού περικυκλώθηκε η περιοχή, ενώ είχαν γίνει και 8 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός των χώρων της κατάληψης. Ο χώρος ήταν υπό κατάληψη επί 16 χρόνια, όταν η αστυνομία είχε επέμβει και τον είχε εκκενώσει τον Σεπτέμβριο του 2020. Στις 5 Ιουνίου 2021, τα κτήρια στον λόφο Καστέλι είχαν ανακαταληφθεί και παρέμεναν έτσι έως την  1η Απριλίου.

Χανιά: Ανακατάληψη των κτηρίων στο Λόφο Καστέλι – Είχαν εκκενωθεί την 1η Απριλίου

Φωτογραφίες: “Αυτοοργανωμένοι – Δημόσιοι Χώροι”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος