Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης άσκηση επιχειρησιακής
ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμού και πυρκαγιάς. Το σενάριο περιελάμβανε εκκένωση τμημάτων του νοσοκομείου και απεγκλωβισμό ασθενών.
Η άσκηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των σχεδίων έκτακτης ανάγκης «Σώστρατος» και «Περσέας», με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού, την εμπέδωση από τους εμπλεκόμενους των ρόλων δράσης σε έκτακτα περιστατικά και την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας.
Η διοίκηση του νοσοοκομείου εκφράζει ευχαριστίες προς το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε τον συντονισμό και την εποπτεία της άσκησης, το Δ΄ Σώμα Στρατού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και τη Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, που όπως αναφέρει “συνέβαλλαν τα μέγιστα για την προετοιμασία και την επιτυχή έκβαση της άσκησης”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος