Απολογούνται την Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για υπόθεση μεταφοράς μεταναστών

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Δευτέρα το πρωί οι τρεις έλληνες κάτοικοι Σάμου που συνελήφθησαν την Παρασκευή από άνδρες του Λιμεναρχείου και οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως.

Ο ένας εξ αυτών κατηγορείται για διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και οι άλλοι δύο για απλή συνέργεια με τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών οι οποίοι τους παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τις μηχανές των ταχυπλόων που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες .

Στην συνέχεια οι λιμενικές διωκτικές αρχές έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να συγκεντρώσουν εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν την ενοχή τους. Συγκεκριμένα ελικόπτερο της FRONTEX από την Λετονία τις πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης εντόπισε ένα ταχύπλοο μαύρο σκάφος που οδηγούσε ένας 31 χρονος σαμιώτης με κουκούλα στο κεφάλι και ρούχα που έγραφαν POLICE να ρυμουλκεί μια πλαστική λέμβο με μετανάστες μέχρι τα παράλια της Σάμου. Παράλληλα εντόπισε και ένα δεύτερο σκάφος λευκό με δύο επιβαίνοντες οι οποίοι φαινόταν να βοηθούσαν στο έργο του 31χρονου.

Σύμφωνα με το βίντεο που κατέγραφε το Λετονικό ελικόπτερο φαίνεται καθαρά ο 31χρονος με το μαύρο σκάφος να μεταφέρει τους μετανάστες στις ακτές της Σάμου και στην συνέχεια να αποχωρεί από τη θαλάσσια περιοχή μαζί με τους άλλους δύο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνεργούς του. Την όλη επιχείρηση συντόνισαν από κοινού όλες οι διωκτικές αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες από τους ίδιους τους μετανάστες.

Τέλος σε έρευνα που έγινε σε ιδιωτικούς χώρους και αποθήκες των ιδίων και συγγενών τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η μηχανοκίνητη λέμβος, ιδιοκτησίας του 31χρονου συλληφθέντα, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) σε διάφορα χαρτονομίσματα, πλήθος πλαστικών δοχείων καυσίμων σκαφών, αεροβόλα όπλα, καραμπίνες και ομοιώματα όπλων (REPLICA), πέντε (05) εξωλέμβιες μηχανές, δύο (02) πνευστά σκάφη, μία (01) ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα, είκοσι (20) αβολίδωτα φυσίγγια 7,62 mm, τρία (03) βιβλιάρια καταθέσεων, δύο (02) κινητά τηλέφωνα, πλήθος από ξύλινα πατώματα πνευστών σκαφών, μία (01) χάρτινη κούτα από νοτερά ρούχα, κυρίως παιδικού μεγέθους, καλύμματα κεφαλής (κουκούλες), ενδύματα και εξαρτήματα στολών.

Σάμος – Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος