Αλεξανδρούπολη: To ΔΠΘ τιμά τον Εμπνευστή της Παγκόσμιας Ημέρας για το σύνδρομο Down καθηγητή Στυλιανό Ε. Αντωναράκη

Σε Επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί ο διεθνούς φήμης Γενετιστής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης της Ελβετίας κ. Στυλιανός Ε. Αντωναράκης, σε εκδήλωση που θα παραγματοποιήσει το Δ.Π.Θ. την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 6.30μμ στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης .

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και θα ακολουθήσει ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Γονιδιώματα, Εξέλιξη και Γονιδιωματική Ιατρική».

Ο Καθηγητής κ. Αντωναράκης είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στη Μοριακή και Ιατρική Γενετική με εξέχοντα ρόλο στην χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και τη μελέτη της γενετικής αιτιολογίας του συνδρόμου Down αλλά και ασθενειών όπως η β-θαλασσαιμία.

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Διεθνές Βραβείο Jerome Lejeune, με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής και με το μετάλλιο του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας,ενώ με δική του πρωτοβουλία καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος