Σε επιχείρηση επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων προχώρησε εχτές η ελληνική αστυνομία. Συγκεκριμένα επαναπροωθήθηκαν από τους 150 συνολικά μετανάστες που ήταν προγραμματισμένο μόνο οι 147 καθώς τρία άτομα υπήκοοι Μαρόκου οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας δεν τους ΄δεχτηκαν και τους γύρισαν πίσω καθώς διαπίστωσαν λάθη στα έγγραφα τους.
Οι τρείς μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Παρανέστι της Δράμας.
Οι μετανάστες έφτασαν απευθείας από τα κέντρα κράτησης τους στο Τελωνείο των Κήπων με 6 λεωφορεία και παραδόθηκαν στις αρμόδιες τουρκικές αστυνομικές αρχές σε τουρκικό έδαφος με την προβλεπόμενη διαδικασία ταυτοποίησης τους και υπογραφής εγγράφων παράδοσης παραλαβής.
Η διαδικασία απαναπροώθησης στην Τουρκία που ακολουθήθηκε εχτες μέσω του τελωνείου των Κήπων θα συνεχισθεί και σήμερα με άλλους158 μετανάστες.
EΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος