Αίγιο: Δομή φροντίδας για ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους – Χώροι για εθελοντική αιμοδοσία

Σε λειτουργία βρίσκεται η Δομή του Δήμου Αιγιαλείας για την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ημέρες που η επιδημία μαστίζει τη χώρα. Η Δομή απευθύνεται σε άπορους ή ανήμπορους να μετακινηθούν, παρέχοντας τρόφιμα, φάρμακα και πάσης φύσης είδη πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου για τη Δομή:

«Ο Δήμος μας λειτουργεί Δομή για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, προκειμένου να συνδράμει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στις πρωτόγνωρες για όλους και ιδίως για τους ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στιγμές.

Οι ραγδαίες εξελίξεις επιβάλλουν την επίδειξη υπευθυνότητας κατά την άσκηση των καθηκόντων όλων μας και δεν παρέχουν το δικαίωμα να σταθμίσουμε, ούτε βεβαίως να αναμετρήσουμε τις δυνάμεις μας καθώς και τις υποδομές που διαθέτουμε. Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται και έχουν αυξητική τάση.

Με υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, από 19 Μαρτίου 2020, η εν λόγω υπηρεσία ξεκίνησε την καταγραφή των δημοτών μας που είναι άποροι, δεν έχουν οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, για την εξυπηρέτησή τους σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και έτοιμων γευμάτων.

Συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου μας, διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας καθώς και κάθε άλλη εργασία, συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Επίσης ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες στο δρόμο (streetwork) με διανομή ετοίμων γευμάτων. Κάθε ημέρα που περνάει τα αιτήματα των άπορων και ανήμπορων συμπολιτών μας πληθαίνουν και αντίστοιχα αυξάνουν οι ανάγκες του Δήμου μας σε υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και γεύματα.

Θέτουμε αγόγγυστα τις υπηρεσίες μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα και αγωνιώντας για τους συμπολίτες μας σας καλούμε να συνδράμετε εθελοντικά στην προσπάθειά μας με προσφορά υγειονομικού υλικού και ειδών διατροφής

Παράλληλα Δήμος Αιγιαλείας  λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και των αυστηρών οδηγιών των αρμόδιων αρχών να μην προσέρχονται πολίτες στα νοσοκομεία   ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για διάθεση εξωνοσοκομειακών χώρων εντός των ορίων του, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορέσουν με ασφάλεια να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους μας.

Συγκεκριμένα έχει διαθέσει αίθουσα στο Αίγιο (Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»), στη Δ.Ε.Συμπολιτείας(Δημοτικό Κατάστημα)και στη Δ.Ε. Ακράτας (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας), για την πραγματοποίηση το επόμενο διάστημα εθελοντικών δράσεων αιμοδοσίας.

Ήδη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» καλεί τους εθελοντές αιμοδότες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας την Κυριακή των Βαΐων, 12-4-2020, από ώρα 8:30 έως 13:00 να προσφέρουν δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας.

Ειρήνη Μαραγκού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ