45 επενδυτικά σχέδια στον Αναπτυξιακό Νόμο από την Περιφέρεια Κρήτης

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου, η ενίσχυση 45 επενδυτικών φορέων από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού οι επιχειρήσεις αυτές θα ενισχυθούν με συνολική επιχορήγηση ύψους 6.631.816 € και συνολική φορολογικής απαλλαγής ύψους 18.597.788 €.

Παρά την δοκιμασία της πανδημίας που επηρεάζει παγκόσμια την οικονομία, η επιχειρηματική κοινότητα αξιοποιεί τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, σε βασικούς τομείς της οικονομίας της Κρήτης. Τα επενδυτικά σχέδια, που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο αφορούν στους τομείς του τουρισμού και της μεταποίησης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του τονίζει πως «με τη χρηματοδότηση των σαράντα πέντε νέων επενδυτικών σχεδίων από τον Αναπτυξιακό Νόμο, συνεχίζουμε την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση μιας ισχυρής και εξωστρεφούς περιφερειακής ταυτότητας για την οικονομία του νησιού. Ως Περιφέρεια Κρήτης, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις του κορονοϊού, είμαστε σε συνεργασία με τους φορείς της επιχειρηματικότητας και εντείνουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στην Κρήτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος