Είναι δισέγγονα και εγγόνια προσφύγων. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους άφηναν ξεριζωμένοι τις αλησμόνητες πατρίδες πίσω τους και έστηναν στη Θράκη τις ζωές τους, ξανά από την αρχή με πόνους και βάσανα. Σήμερα στα μάτια τους ζωντανεύει το δράμα των προσφύγων και οι χτύποι της καρδιάς τους, λόγω της καταγωγής τους, χτυπούν διαφορετικά. Δεκάδες κάτοικοι της Κομοτηνής οργανώνονται μέσω διαδικτύου και συλλέγουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες.
Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες ξεκίνησε στο Face Book πριν λίγες μέρες με τίτλο: «Η Κομοτηνή βοηθά τους πρόσφυγες». Είδη πρώτης ανάγκης, γάλατα, πάνες και ρουχισμός συγκεντρώνονται σε χώρους αναψυχής όπως: “Mαρμελάδα wine bar” (Ν. Ζωίδη 18) , “Βαρόσι Art Café” (Ν. Τσανακλή 8) και στα Κέντρα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών “My green school” (Ν. Πλαστήρα 3) , «The Language House» (Ανδρ. Δημητρίου2 ) στην πόλη της Κομοτηνής. Τα είδη συγκεντρώνονται για να δοθούν στους πρόσφυγες στον καταυλισμό της Σάμου, ήδη, εκεί, στο γιατρό Μάνο Λογοθέτη,που συμμετέχει εθελοντικά στην προσπάθεια, έχουν σταλεί 15 κούτες με την πρώτη βοήθεια σε συνεργασία με τη Γενική Ταχυδρομική.
«Η ανταπόκριση είναι μεγάλη» δηλώνει η διαχειρίστρια της προσπάθειας Μαρία Καλδιριμτζή, γιατρός στο επάγγελμα και σημειώνει «Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου με τη συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού και νέα αποστολή, καθώς η ανταπόκριση είναι μεγάλη». Όπως δηλώνει, «το παραμικρό γίνεται μεγάλο, όταν ενώνονται πολλοί μαζί» σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Ροδόπης «δεν έχουν ξεχάσει την προσφυγική τους καταγωγή».
Φώτο:Κομοτηνή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος