Ρέθυμνο: Έληξε η κατάληψη του Πανεπιστημίου

Έληξε -μετά από τέσσερις εβδομάδες κινητοποιήσεων- η κατάληψη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, μετά από την απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Οι φοιτητές διεκδικούσαν εύλογα αιτήματα, όπως η μέριμνα για τη σίτιση 700 δικαιούχων, αλλά και τη μείωση της μηνιαίας δαπάνης για τη μετακίνησή τους με το ΚΤΕΛ.
Στο πλαίσιο αυτό έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών αλλά και τη διοίκηση των ΚΤΕΛ ενώ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και δημοτικούς συμβούλους, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, προκειμένου να βρεθεί λύση για τα φλέγοντα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας.
Ωστόσο, οι φοιτητές αναμένεται να συνεχίσουν τη διεκδίκηση μέσα από νέες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, αλλά και σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σίτιση και τη στέγασή τους. Παράλληλα, η Πρυτανεία δεσμεύτηκε να συντονίσει τις ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στα παραπάνω ζητήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος