Ζάκυνθος: Στο Ναυάγιο Βουλευτής, Αντιπεριφερειάχης, Δήμαρχος με κλιμάκιο του Μετσόβιου

Την παραλία του Ναυαγίου επισκέφθηκαν το πρωί μαζί, ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας και ο Δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος, καθώς συνόδευσαν τον πρύτανη και ομάδα καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που θα εξετάσουν τόσο την παραλία, όσο και την κατάσταση του πλοίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Ζακύνθου, το ίδρυμα πρόκειται να αναλάβει δωρεάν την εκπόνηση μελέτης για την διάσωση του κουφαριού του “Παναγιώτη”, η οποία είναι και το σημαντικότερο βήμα για να συνεχιστεί μετά η χρηματοδότηση και αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα δημοτική αρχή έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαχείριση του Ναυαγίου, συμπεριλαμβανομένων του πλατώματος και της παραλίας, πρόταση την οποία στηρίζει και ο τοπικός βουλευτής και η αντιπεριφέρεια.

Ζάκυνθος: Στο Ναυάγιο Βουλευτής, Αντιπεριφερειάχης, Δήμαρχος με κλιμάκιο του Μετσόβιου

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επισημαίνεται από όλους, είναι πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του πλοίου, καθώς η διάβρωση που έχει υποστεί είναι πολύ μεγάλη και ο κίνδυνος να “χαθεί” το δεύτερο γνωστότερο τοπόσημο της Ελλάδας, μετά την Ακρόπολη, είναι πλέον υπαρκτός.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημήτριου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος