Ζάκυνθος: Πρόλαβαν τη φωτιά πριν πάρει έκταση – Καθοριστική η συμβολή των εναέριων μέσων

Με την καθοριστική συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ένα Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν κάηκαν σπίτια στην είσοδο της τουριστικής περιοχής του Αργασίου.

Λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πευκόφυτη περιοχή απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και η οποία λόγω των δυνατών ανέμων θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να απειλήσει άμεσα ολόκληρη την περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Ζάκυνθος: Πρόλαβαν τη φωτιά πριν πάρει έκταση – Καθοριστική η συμβολή των εναέριων μέσωνΑποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση κυρίως σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στην περιοχή που υπάρχει και δασική έκταση, έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

Ζάκυνθος: Πρόλαβαν τη φωτιά πριν πάρει έκταση – Καθοριστική η συμβολή των εναέριων μέσωνΣτο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που αυτή την ώρα έχει σε μεγάλο βαθμό ελεγχθεί, συνέβαλαν εθελοντικές ομάδες και υδροφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί ήδη ως ύποπτος για την φωτιά ένας Πακιστανός, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος