Ζάκυνθος: Παραμένουν στη θέση τους οι “συμβασιούχοι Covid” με δικαστική απόφαση

Παραμένουν στη θέση τους, μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου, 26 συμβασιούχοι του Δήμου Ζακύνθου, που είχαν προσληφθεί με τις λεγόμενες “συμβάσεις covid”, με απόφαση – προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, οι 26 συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά μέχρι την εκδίκαση της κυρίως αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την συμπαράστασή τους στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, είχαν δηλώσει και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Ζακύνθου.

Η ανακοίνωση των συμβασιούχων του Δήμου Ζακύνθου:

“Θρίαμβος για τους 26 συμβασιούχους Covid Ζακύνθου κέρδισαν την προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζάκυνθου χορήγησε προσωρινή διαταγή και υποχρέωσε τον Δήμο Ζακύνθου να συνεχίσει να απασχολεί τους συμβασιούχους στην εργασία τους με τις γνωστές ως συμβάσεις COVID, μέχρι την εκδίκαση της κυρίως αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση που δικαιώνει τους 26 εργαζόμενους, οι οποίοι 16 εξ αυτών εργάζονται στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ζακύνθου παρατείνει την εργασία τους στον Δήμο Ζακύνθου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Να σημειωθεί, πως τόσο ο Δήμαρχος Ζακύνθου Ν. Aρετάκης οι αντιδήμαρχοι, αλλά και οι αντιπολίτευση στήριξαν τους εργαζόμενους ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο, με ένα αιχμηρό ναι και συμφώνησαν, ότι στηρίζουν τους συμβασιούχους Covid, γιατί ήταν αυτοί που με κίνδυνο τη ζωή τους 15 μήνες τώρα έβαλαν πλάτη για να λειτουργεί ο δήμος σωστά και μάλιστα τονίσθηκε, πως καλύπτουν μόνο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οπότε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη της παράτασης, που είχε δοθεί από την κυβέρνηση στις συγκεκριμένες συμβάσεις με το ν. 4915/2022. Έως αρχές Νοεμβρίου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος