Ζάκυνθος: Με αρουραίους αναγκάζονται να ζουν οι εργαζόμενοι στον ΦΟΔΣΑ (βίντεο)

Μία μόνο πτυχή της τραγικής κατάστασης την οποία εξαναγκάζονται να βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή του δήμου Ζακύνθου, αποτυπώνεται στο ανατριχιαστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνονται εκατοντάδες αρουραίοι να κυκλοφορούν πάνω στο βουνό από ανακυκλώσιμα απορρίμματα που στοιβάζονται εδώ και μήνες στον χώρο του ΦΟΔΣΑ, εκεί που εργάζονται υπάλληλοι καθαριότητας, δίπλα στο αεροδρόμιο Ζακύνθου.

Το βουνό με τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια βρίσκεται μέσα στον χώρο στον οποίο υποχρεώνονται να ζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Ένας χώρος που όπως καταγγέλλουν, δεν έχει αποδυτήρια για να αλλάζουν και αναγκάζονται να το κάνουν μέσα σε αυτοκίνητα ή πίσω από φορτηγά, ντουλάπια για να αφήνουν τα ρούχα της εργασίας τους, τουαλέτες, ακόμα και νερό για να πλυθούν. Πόσω δε μάλλον γραφεία ή χώρους αναμονής.

Η ασυνεννοησία μεταξύ Δήμου Ζακύνθου και Περιφέρειας Ιονίων, για το ποιος θα πρέπει να επισκευάσει το κτίριο του ΦΟΔΣΑ, έχει αφήσει «άστεγους» τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του σωματείου τους, Σ. Χαριάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, κατήγγειλλε τον δήμαρχο, κ. Αρετάκη, ότι ειρωνικά και απαξιωτικά τους υπέδειξε να χρησιμοποιούν ως τουαλέτα… τα χωράφια. Ο κ. Χαριάτης κατήγγειλλε ότι ο δήμος, εκτός των άλλων, δεν τους παρέχει τα είδη ατομικής προστασίας που υποχρεούται, ούτε καν γάντια τα οποία αγοράζουν μόνοι τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τελικά τα είδη ατομικής προστασίας τα προσφέρουν οι ξενοδόχοι του νησιού. Οι εργαζόμενοι είχαν αναστείλει την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει, σε συνεννόηση με την εισαγγελία Ζακύνθου, δίνοντας διορία ενός μήνα στην δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η οποία δεν το έκανε. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και ζητούν, για πολλοστή φορά, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος