Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα 49χρονη μητέρα που κακοποιούσε εδώ και τρία χρόνια τα παιδιά της

Για κακοποίηση δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 -υιοθετημένα πριν από τρία χρόνια- οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα μία 49χρονη γυναίκα.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν το 12χρονο αγοράκι έτρεξε στο σπίτι μίας γειτόνισσας και ζήτησε βοήθεια γιατί τα χτυπούσε -όπως είπε- η θετή τους μητέρα, η οποία μάλιστα πριν από περίπου 10 ημέρες είχε χάσει τον σύζυγό της, από αυτοχειρία.

Κάλεσαν και έκαναν καταγγελία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” το οποίο ενημέρωσε την αστυνομία. Δηλαδή η πρώτη ένδειξη για ενδοοικογενειακή βία δόθηκε στην αστυνομία μόλις χθες μετά την καταγγελία από τον 12χρονο.

Σε λίγη ώρα πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι της μητριάς, την συνέλαβαν και πήραν τα παιδιά.

Εξετάστηκαν από γιατρούς και διαπιστώθηκε η κακοποίηση.

Στις καταθέσεις τους τα παιδιά είπαν, ότι τα κακοποιούσε συχνά και τα τρία χρόνια που ζούσαν μαζί. Ο σύζυγός της και πατριός αυτοκτόνησε στις 27 Μαρτίου με καραμπίνα, για οικονομικούς, πιθανότατα λόγους. Είχε αφήσει κάποια σημειώματα. Η ίδια έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζητούσε αντί στεφάνων να καταθέσετε χρήματα για τα παιδιά μου. Να σημειώσουμε ότι στο σημείωμα, που άφησε ο αυτόχειρας δεν υπήρχε ούτε καν νύξη για ενδοοικογενειακή βία.

Τα δύο παιδιά έχουν μεταφερθεί προσωρινά στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου για εξετάσεις και προστατευτική φύλαξη, μέχρι να αποφασιστεί μία πιο μόνιμη στέγη γι’ αυτά.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος