Τρίκαλα: Μαθητές άναψαν… καπνογόνα μέσα στο σχολείο – Στο νοσοκομείο μαθήτριες με δύσπνοια

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα στα Τρίκαλα από το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στο 3ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων, με τη ρίψη δύο καπνογόνων από μαθητές, στο εσωτερικό του κτιρίου.

Το συμβάν καταγράφηκε λίγο πριν οι μαθητές μπουν για μάθημα, όταν κοινόχρηστος χώρος στον 1ο όροφο του διδακτηρίου γέμισε με καπνούς, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και φυσικά προκαλώντας αναστάτωση στον μαθητικό πληθυσμό και στους εκπαιδευτικούς.

Μία μαθήτρια, με προβλήματα δύσπνοιας, μεταφέρθηκε, συνοδεία εκπαιδευτικού, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετέβησαν άλλες δύο μαθήτριες, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, δύο εξ αυτών παραμένουν προληπτικά για παρακολούθηση, στην Παιδιατρική Κλινική, απ’ όπου αναμένεται να φύγουν ίσως και εντός της ημέρας. Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας έδωσε ήδη διήμερη αποβολή σε δύο μαθητές, της Α’ και Γ’ τάξης, αφού φέρονται ως υπαίτιοι για τη χρήση των καπνογόνων, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδρίασε εκτάκτως για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και πώς κατάφεραν οι μαθητές να περάσουν τα καπνογόνα εντός του σχολείου.

Ρεπορτάζ: Α. Ζαούτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος