Τρία πύρινα μέτωπα σε Κοζάνη και Γρεβενά (video)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε Κοζάνη και Γρεβενά, όπου συνεχίζουν να κατακαίουν πυρκαγιές σε τρεις περιοχές.

Η πρώτη πυρκαγιά κατακαίει από την Κυριακή στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Δασύλλιο, Πεντάλοφο Κοζάνης και Σαμαρίνα Γρεβενών. Πρόκειται για δασική περιοχή ιδιαίτερου κάλους και εκεί δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης και των Γρεβενών. Το έργο της πυρόσβεσης κρίνεται δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ανέμων.

Η δεύτερη φωτιά στο Φελί Γρεβενών ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες και εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο -τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων. Δραματική είναι η κατάσταση με τα άγρια ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στις φωτιές, καθώς η περιοχή είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ λόγω της δυσκολίας της κατάστασης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, έχει κάνει έκκληση και για συνδρομή εναέριου μέσου. H μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε από το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Φελλίου χθες, εξαπλώθηκε με κατεύθυνση το Καρπερό και πλέον έχει πλησιάσει κοντά στον οικισμό, αφού πέρασε τον δρόμο που οδηγεί προς το Νησί, λόγω των ισχυρών ανέμων. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ισχυρών ανέμων συνεχίζει να κατακαίει δασική έκταση.

Η τρίτη φωτιά κατακαίει στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης, στα όρια με την Ημαθία, κοντά στην Παναγία Σουμελά. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσχέραναν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ αργά χθες έφτασε και πυροσβεστικό αεροσκάφος για να συμβάλει στην προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με την φωτιά, θέλοντας να την οριοθετήσουν και να μην περάσει στο δάσος και προς τα χωριά Καστανιά Ημαθίας, όπου βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος