Τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν από βεγγαλικά στο Μέτσοβο – Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό (Video)

Τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν από τη ρίψη βεγγαλικών τα οποία «έσκασαν» πριν πάρουν το απαιτούμενο ύψος.

Στο χώρο της πλατείας έφτασε ασθενοφόρο και οι τέσσερις γυναίκες με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου.

Το ατυχές συμβάν

Οι τέσσερις γυναίκες βρισκόταν στην Πλατεία του Μετσόβου όταν έσκασαν μπροστά τους πυροτεχνήματα. Επικράτησε πανικός μεταξύ των επισκεπτών οπότε και διαπιστώθηκαν οι τραυματισμοί.

Στην πλατεία εκείνη την στιγμή υπήρχαν γιατροί που κατάφεραν με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρουν μια 21χρονη που τραυματίστηκε περισσότερο, η οποία έχασε τις αισθήσεις της, προφανώς από το σοκ που υπέστη.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μετσόβου Απόστολος Γιούρας, συνόδευσε τις τραυματισμένες γυναίκες στο Κ.Υ Μετσόβου για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας τους.

Και στις τέσσερις γυναίκες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η υγεία τους εξελίσσεται ομαλά, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθαν οι τραυματισμοί, είναι σε εξέλιξη.

Η δήλωση της παθούσας στην ΕΡΤ

Όπως είπε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ιωαννίνων Βασίλη Σιώμο, η 21χρονη παθούσα, δεν κατάλαβε τι ακριβώς έγινε, καθώς το πυροστέχνημα έσκασε στα πόδια της, στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της και με καρδιακές μαλλάξεις μιας παιδιάτρου επανήλθε.

Απο την πλευρά του ο πατέρας της 21χρονης, υπογράμμισε οτι επικράτησε πανικός αμέσως μετά την έναρξη ρήψης βεγγαλικών καθώς πολλά βαρελότα έσκασαν ανάμεσα στον κόσμο. Σημείωσε, επίσης οτι ως γονέας, πίστεψε οτι η κόρη του “έφυγε” αλλά χάριν των γιατρών όλα πήγαν καλά.

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος της περιοχής, δήλωσε οτι η εκδήλωση δεν ήταν υπο την αιγίδα του Δήμου αλλά τα βεγγαλικά που έπεσαν στους επισκέπτες ρίφθηκαν απο ιδιώτες διοργανωτές.

Εχει σχηματιστεί δικογραφία απο το Α.Τ Μετσόβου για τα αδικήματα της ρίψης βεγγαλικών χωρίς την απαιτούμενη άδεια και χωρίς πιστοποιημένο προσωπικού καθώς καθώς και πρόκληση σωματικών βλαβών εξ αμελείας.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων

Μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Σέργιος Κασσάρος, τόνισε οτι τα βεγγαλικά φαίνεται πως πυροδοτήθηκαν λανθασμένα από κοντινό λόφο.

Συνολικά τέσσερις μηνύσεις υποβλήθηκαν από ισάριθμα άτομα κατά παντός υπευθύνου για τους ελαφρούς τραυματισμούς.

Από την εκδήλωση στο Μέτσοβο και τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν είναι το βίντεο που αναρτήθηκε.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος