Το χρονικό τραγωδίας με τους 63 μετανάστες (video)

Το όνειρο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για 63 μετανάστες, που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη ανάμεσα σε Ιταλία και Μάλτα.

Ένα νεκρό 4χρονο κοριτσάκι από αφυδάτωση και έλλειψη τροφής, μία γυναίκα που έχασε το έμβρυό της στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της και ένας άνδρας, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι ο τραγικός απολογισμός της χθεσινής ναυτικής τραγωδίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας ότι το Φ/Γ πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε 63 αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Το ακυβέρνητο πλοίο είχε ξεκίνησε από τον Λίβανο και ενώ έπλεε ανάμεσα στη Μάλτα και την Κρήτη εξέπεμψε σήμα κινδύνου “SOS”.

Ο πλοίαρχος του «BBC PEARL» αιτήθηκε την αποβίβαση της 4χρονης αλλοδαπής, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο, όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Το χρονικό τραγωδίας με τους 63 μετανάστες (video)

Η 4χρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της και η μητέρα- συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το χρονικό τραγωδίας με τους 63 μετανάστες (video)

Οι 61 πρόσφυγες, που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες και διαμονή στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, ενώ δύο άτομα εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το χρονικό τραγωδίας με τους 63 μετανάστες (video)

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, οι μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, που παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών είναι καλά στην υγεία τους. Δηλώνουν Λιβανέζοι και Σύριοι, ενώ εξετάζεται από τις αρχές το ενδεχόμενο ανάμεσά τους να βρίσκονται και οι διακινητές.

Το χρονικό τραγωδίας με τους 63 μετανάστες (video)

Σε συνεργασία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης παραδόθηκαν στους διασωθέντες είδη πρώτης ανάγκης, στρώματα, κουβέρτες και παιδικά παιγνίδια, ενώ όλες οι συνεργαζόμενες αρχές κινητοποιήθηκαν ώστε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τις ημέρες που θα χρειαστεί να διαμείνουν στο γυμναστήριο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρυωτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος