Θετική η κυβέρνηση στην ίδρυση Εθνικού Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης στην Πάτρα

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Εθνικού Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης (ΕΚΕΚΑ) στην Πάτρα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, σε επαφές που είχε κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη.

Το ΕΚΕΚΑ αποτελεί στόχο των τοπικών φορέων, καθώς η Πάτρα διαθέτει ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει τη λειτουργία του και να πετύχει την σύνδεση του Κέντρου με την παραγωγική διαδικασία. Το Κέντρο θα έχει υπερ-τοπικό χαρακτήρα και θα είναι επικεντρωμένο στην παραγωγή, ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας και της γνώσης. Για το λόγο αυτό θα συνεργάζεται με την Αυτοδιοίκηση, τα Πανεπιστήμια, τα εθνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, τις επιχειρήσεις και τους φορείς της αγοράς.

Η ίδρυση του ΕΚΕΚΑ αναμένεται να δρομολογήσει τον προσδιορισμό των αξόνων δράσης του Κέντρου (Ινστιτούτα που πρόκειται να οργανωθούν και να τεθούν σε λειτουργία), τη σύνδεσή του με την εκπαίδευση, την έρευνα, την οικονομία και την κοινωνία, την κινητοποίηση φορέων, τη στοχευμένη περιφερειακή πολιτική, τη διεύρυνση του εκπαιδευτικού ερευνητικού ορίζοντα σε εθνικό επίπεδο και τη διακριτή και καινοτόμα πρωτοβουλία στον ακαδημαϊκό-ερευνητικό χάρτη της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ