Θεσσαλία: Χιλιάδες πολίτες διαβιούν υποβοηθούμενοι μέσω επιδομάτων- Η έκθεση του Παρατηρητηρίου

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με “πρωταθλητές” αυτούς που κατοικούν στα αστικά κέντρα των τεσσάρων θεσσαλικών πρωτευουσών της Θεσσαλίας, όπως αυτό αποτυπώνεται στην έκθεση του Τμήματος Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με το Δήμο Βόλου να βρίσκεται στην πρώτη θέση κατάταξης, να ακολουθεί η Καρδίτσα, η Λάρισα και τελευταία τα Τρίκαλα.

Η έκθεση του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Πρόκειται για το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της 15ης Δεκεμβρίου με τον τίτλο: Έγκριση ετήσιας έκθεσης έτους 2021 για την κοινωνική ένταξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) για το έτος 2021 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα πάντα με την έκθεση και τα συμπεράσματά της  ανέρχονται στους 37.931 επί  του συνολικού πληθυσμού των 687.527 της Θεσσαλίας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2021. Παρατηρείται ότι στα αστικά κέντρα των τεσσάρων πρωτευουσών  ΠΕ της Θεσσαλίας καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών που ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πλην όμως θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω ως προς τα χαρακτηριστικά της, δεδομένης της εκτεταμένης αγροτικής ενδοχώρας των Δήμων. Ιδιαίτερα δε ο Δήμος Βόλου σημειώνει αυξημένο ποσοστό ακραίας φτώχειας της τάξης του 25,45%, σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά των άλλων τριών Δήμων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) για το έτος 2021 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Θεσσαλία: Χιλιάδες πολίτες διαβιούν υποβοηθούμενοι μέσω επιδομάτων- Η έκθεση του Παρατηρητηρίου

Θεσσαλία: Χιλιάδες πολίτες διαβιούν υποβοηθούμενοι μέσω επιδομάτων- Η έκθεση του Παρατηρητηρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος