Θεσπρωτία: Συναντήσεις Γ. Αμυρά για δασικούς χάρτες και νόσο των πλατάνων

Σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας καθώς και επίσκεψη στον ποταμό Αχέροντα, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Θεσπρωτία: Συναντήσεις Γ. Αμυρά για δασικούς χάρτες και νόσο των πλατάνωνΕπίκεντρο των συναντήσεων, ήταν οι δασικοί χάρτες αλλά και η νόσος των πλατάνων που μαστίζει την περιοχή. Η αναθεώρηση των δασικών χαρτών, αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα, δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και σημείωσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Στόχος είναι, σημείωσε, και η διαφύλαξη του δάσους σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ συγχρόνως θα διασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών και θα δοθούν λύσεις σε προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες.

Θεσπρωτία: Συναντήσεις Γ. Αμυρά για δασικούς χάρτες και νόσο των πλατάνωνΟ κ. Αμυράς συνοδευόμενος από τον βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, και τον δήμαρχο Σουλίου, Γιάννη Καραγιάννη, βρέθηκε στον Αχέροντα όπου περπάτησε στο φαράγγι του ποταμού, συνομίλησε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και είχε συνάντηση με στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αχέροντα Καλαμάτα, Κέρκυρας. Σχετικά με τη νόσο των πλατάνων, ο Υφυπουργός τόνισε πως το Υπουργείο σχεδιάζει να υλοποιήσει μια πανελλήνια παρέμβαση με στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και σημείωσε πως οι σχετικές μελέτες θα εκπονηθούν άμεσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος