Συμμορίες κλέβουν ταχύπλοα και αλιευτικά στην Κέρκυρα (video)

Ανενόχλητοι και θρασύτατοι, μέλη συμμοριών κατακλέβουν αλιευτικά και ταχύπλοα σκάφη στη βορειοανατολική Κέρκυρα. Η ύπαρξη καμερών ασφαλείας σε γειτονικές επιχειρήσεις και βίλες, δεν τους πτοεί. Η δράση τους φαίνεται πως έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ έχουν γίνει φόβος και τρόμος για ψαράδες και ιδιοκτήτες θαλάσσιων μέσων που φοβούνται ότι η περιουσία τους μπορεί μέσα σε ένα βράδυ να… κάνει φτερά!

Συμμορίες κλέβουν ταχύπλοα και αλιευτικά στην Κέρκυρα (video)

Μέσα σε μερικές μόνο ημέρες, από το λιμανάκι της Κασσιόπης, έχουν κλέψει δύο ταχύπλοα που τα οδήγησαν στις απέναντι αλβανικές ακτές με τους Αγίους Σαράντα να απέχουν μόλις τρία ναυτικά μίλια.

Από άλλα σκάφη, αφαίρεσαν εξοπλισμό μεγάλης αξίας, δεξαμενές καυσίμων, ακόμα και σύνεργα επαγγελματικού ψαρέματος!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ – ΑΛΙΕΑΣ, ΘΥΜΑ ΚΛΟΠΗΣ

Η δράση των κυκλωμάτων γίνεται τη νύχτα, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως φαίνεται και από τα δεκάδες βίντεο από κάμερες ασφαλείας, πρώτα εντοπίζουν τη λεία τους και μετά, οι ίδιοι ή συνεργοί τους ανενόχλητοι λεηλατούν.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Οι καταγγελίες δεν περιορίζονται στην Κασσιόπη, αλλά έχουν καταγραφεί ήδη τουλάχιστον 12 περιπτώσεις σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, το Αυλάκι, το Νησάκι ή ακόμα και νοτιότερα στις ακτές της Κέρκυρας.

Τα θύματα των κλοπών υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις Αλβανοί υπήκοοι που έχουν εγκλωβιστεί στην Κέρκυρα, κλέβουν τα σκάφη για να μεταφερθούν παρανόμως στους Άγιους Σαράντα και εκεί, τα πωλούν είτε ολόκληρα ή για ανταλλακτικά.

ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Κάτοικοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ζητούν από την πολιτεία περισσότερα μέτρα φύλαξης αλλά και πιο εντατική παρακολούθηση των στενών από το κοντινό Ναυτικό Φυλάκιο, καθώς και στυνεργασία με τις Αλβανικές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν τα κλεμμένα και να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους.

Συμμορίες κλέβουν ταχύπλοα και αλιευτικά στην Κέρκυρα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος