Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας (photos)

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το συλλαλητήριο των Νοσοκομειακών γιατρών της Ιεράπετρας για να διαμαρτυρηθούν για μία ακόμα φορά για “την υποβάθμιση της λειτουργίας του τοπικού Νοσοκομείου και να ζητήσουν την στήριξή του με προσωπικό και εξοπλισμό”.

Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας (photos)

H συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ένα ποτάμι κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους της Ιεράπετρας φωνάζοντας συνθήματα προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου.

Η πορεία έφτασε στον χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλος ο κόσμος πραγματοποίησε μια ανθρώπινη αγκαλιά στέλνοντας δυναμικό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση, ζητώντας άμεσα δράση προκειμένου να πληρωθούν οι 18 θέσεις γιατρών, που χάθηκαν από το νοσοκομείο τα τελευταία τρία χρόνια.

Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας (photos)
Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας (photos)
Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας από εργαζόμενους και πολίτες

Στο πάνδημο συλλαλητήριο, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, συμμετέχουν ο σύλλογος φίλων του Νοσοκομείου, ο Δήμος της Ιεράπετρας φορείς και συλλογικότητες, με την υποστήριξη της Εκκλησίας, του εμπορικού κόσμου, που έκλεισε όλα τα καταστήματα, της σχολική κοινότητας, του εργατικού κέντρου, των αγροτών και συλλογικοτήτων της πόλης.

“Έχουμε εξαντλήσει το διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου υγείας μας υπόσχονται, αλλά δεν υλοποιούν τίποτα. Ζητάμε άμεσα να έρθουν γιατροί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μανώλης Καλαιτζάκης.

Να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Θραψανιώτης ,καυτηριάζοντας την δήλωση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ότι δεν μπορούν να λειτουργούν 4 νοσοκομεία στο Νομό Λασιθίου.

Την στήριξη των αγώνων των πολιτών της Ιεράπετρας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου, ζητώντας από την κυβέρνηση να θεσπίσει άμεσα κίνητρα, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα περιφερειακά Νοσοκομεία..

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί στο συλλαλητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ανδρουλάκης.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι: «Όλοι μαζί μπορούμε  να αποτρέψουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας». Τονίζουν δε πως: «Η Ιεράπετρα χρειάζεται, δικαιούται και θα έχει ένα λειτουργικό, εξοπλισμένο και στελεχωμένο Δημόσιο Νοσοκομείο».

Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας (photos)

Κλειστές, ως ένδειξη στήριξης στην κινητοποίηση είναι σήμερα και οι υπηρεσίες του δήμου Ιεράπετρας.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος