Στο Καστελόριζο το Συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Στο Καστελόριζο ξεκινά την Πέμπτη 21 Ιουλίου το Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας που οργανώνει η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού και συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας του διεθνούς ενφδιαφέροντος, για δεύτερη χρονιά.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσει την Πέμπτη ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Ν. Δένδιας και θα παρεβρεθούν 10 Έλληνες ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο.

Ήδη στο ακριτικό νησί έφτασαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Τους υποδέχτηκαν, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρόδου Αντ. Καμπουράκης.

Στο Καστελόριζο το Συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Από πλευράς Δ.Σ. ΠαΔΕΕ στο φόρουμ θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης, η Α΄ αντιπρόεδρος Έφη Τριανταφυλλοπούλου, βουλευτής του Οντάριο Καναδά, ο Β΄ αντιπρόεδρος Στάθης Γεωργανάς, βουλευτής της Πολιτείας Νότιας Αυστραλίας, ο ταμίας Στέφαν Πάππας, γερουσιαστής της Πολιτείας Wyoming των ΗΠΑ και το μέλος Εµµανουέλα Λαµπροπούλου, βουλευτής της πολιτείας Quebec Καναδά.

Στο Καστελόριζο το Συνέδριο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού στηρίζει τα ελληνικά αιτήματα στα ξένα Κοινοβούλια δημιουργώντας ένα σημαντικό διεθνές lobby σε δύσκολες γεωπολιτικά και οικονομικά εποχές για την Ελλάδα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Σήμερα έχει περίπου 170 μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο:

Ευρώπη (14): Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ουγγαρία,Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Ημωμένο Βασίλειο.
Αμερική (4): ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή, Βραζιλία.
Ασία (2): Ιορδανία, Αρμενία.
Αφρική (3): Κένυα, Ζιμπάμπουε, Νότιο Αφρική.
Ωκεανία (1): Αυστραλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος