Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νυμφαία Κομοτηνής – Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (βίντεο)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην πευκόφυτη δασική περιοχή Νυμφαία κοντά στους οικισμούς Πανδρόσος και Καρύδια στην Κομοτηνή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε αυξημένη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες βρέθηκαν 66 πυροσβέστες με 21 οχήματα, τέσσερα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και αεροσκάφη PZT, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η φωτιά καίει πευκοδάσος, έχει πολλές εστίες ενώ το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νυμφαία Κομοτηνής – Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (βίντεο)Στην περιοχή πέρα από την Πυροσβεστική βρέθηκαν υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δυνάμεις του στρατού και εθελοντές, ενώ δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες από τα μηχανήματα.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νυμφαία Κομοτηνής – Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (βίντεο)Με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και ζήτησε ενίσχυση των δυνάμεων και κυρίως των εναέριων μέσων.

Στην ΕΡΤ μίλησε τις πρώτες ώρες τις φωτιάς ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής, Νότης Χαραλαμπίδης.

ΕΡΤ Κομοτηνής – Ρεπορτάζ: Ειρήνη Τσακίρη

Βίντεο: Αρμάν Τιροσιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος