Ρόδος: Σήμερα η απολογία της οικιακής βοηθού για την δολοφονία της ηλικιωμένης την οποία φρόντιζε (βίντεο)

Απολογείται ενώπιον του ανακριτή η 45χρονη οικιακή βοηθός, που κατηγορείται για την δολοφονία της 75χρονης ηλικιωμένης, την οποία φρόντιζε.

Από την πλευρά των δικηγόρων της οικιακής βοηθού, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη είναι και το “κλειδί” στην υπόθεση, καθώς θα αποδειχθεί έτσι η αξιοπιστία των όσων υποστηρίζει η κατηγορούμενη.

«Είναι ένας άνθρωπος, που έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα πολλά χρόνια και βρισκόταν εκτός οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 45χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, μετά από κλήση της Αστυνομίας από την ίδια, λέγοντας τους: «Ελάτε, γιατί την έπνιξα». Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 08:30 το πρωί, την Δευτέρα, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών.

Η 45χρονη ομολόγησε στους Αστυνομικούς, ότι έχει διαπράξει άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, καθώς και ότι αποπειράθηκε, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν ενός έτους να το πνίξει με ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικιακή βοηθός υποστήριξε ότι η 75χρονη ηλικιωμένη δεν την άφηνε να κοιμηθεί και ότι για την πράξη της χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι. «Όλα έγιναν γιατί δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου για τη σχιζοφρένεια» φέρεται να είπε στην κατάθεση της.

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 του μήνα η 45χρονη πέρασε το κατώφλι του αρμόδιου Εισαγγελέα και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μετά από αίτημα των δικηγόρων της, καθώς κρίνουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό. Παράλληλα, ο δικηγόρος της κ Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 45χρονη σήμερα.

Η 45χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σχετίζεται με άλλους δύο θανάτους ηλικιωμένων γυναικών. Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε φέτος στη Ρόδο. Η μία εξ αυτών των γυναικών απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2022 και διέμενε στην πόλη της Ρόδου, και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2022 και διέμενε στο Φαληράκι. Μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- έδωσε και αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των “εγκλημάτων” αυτών ενώ, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους- τότε- αγοράκι της. Όταν βγήκε από την κλινική, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, εξετάζονται μέχρι τώρα, με ιδιαίτερη προσοχή από τις διωκτικές αρχές, λόγω και των ψυχιατρικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η 45χρονη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύουν οι ισχυρισμοί της.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος