Ρόδος – Οικιακή βοηθός: «Τη σκότωσα για να τη λυτρώσω» – Αποφασίστηκε η προφυλάκισή της

«Την σκότωσα για να την λυτρώσω. Βογκούσε μια εβδομάδα», ισχυρίστηκε η 45χρονη οικιακή βοηθός που δολοφόνησε μια ηλικιωμένη γυναίκα που φρόντιζε στο χωριό Καλυθιές της Ρόδου ενώπιον του ανακριτή όπου απολογήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Μετά την απολογία της, που αφορούσε αποκλειστικά την δολοφονία που ομολόγησε η ίδια τηλεφωνώντας στην Άμεση Δράση την περασμένη Τρίτη, και όχι στις άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών που ομολόγησε ότι έχει διαπράξει στο παρελθόν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και οι οποίες διερευνώνται, με απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Θα υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και αν κριθεί αναγκαίο θα νοσηλευθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Αμέσως μετά την απόφαση, οι δικηγόροι της 45χρονης Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη έκαναν δηλώσεις. Η κ. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε στην προσωρινή της κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού και στο αίτημα που είχαν υποβάλλει για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη το οποίο και έγινε δεκτό.

Ο κ. Αλεξανδρής μίλησε για τους ισχυρισμούς της 45χρονης ενώπιον του ανακριτή: «Οι ισχυρισμοί είναι δεδομένοι. Αυτή η γυναίκα έχει μειωμένο καταλογισμό. Λόγω της πίεσης του χρόνου δεν κατέστη δυνατόν από το νοσοκομείο της Ρόδου να γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις και μάλιστα σε βάθος που θα αποκαλύψουν το αν μπορούσε να αντιληφθεί το άδικο της πράξης γιατί ας μην κρυβόμαστε το βασικό ερώτημα και το διακύβευμα της δίκης είναι αν μπορούσε να καταλάβει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης της, ότι αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή η αν πίστευε όπως έλεγε συνεχώς στον κύριο ανακριτή ότι λύτρωσε την ηλικιωμένη κυρία η οποία για μια εβδομάδα βογκούσε και πόναγε. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε σχέση με την ποινική της μεταχείριση και αυτό που επιθυμούμε είναι να δούμε αν αυτός ο άνθρωπος είναι ψυχικά υγιής η όχι και αν όχι σε τι επίπεδο επηρέασε τη βούληση της προκειμένου να λάβει μια δίκαιη δίκη. Θυμίζω ότι επειδή έχουμε ένα εύρος ποινής που μπορεί να ξεκινάει από 15 χρόνια και να καταλήγει στα ισόβια το διακύβευμα αυτής της δίκης είναι πάρα πολύ μεγάλο».

Και κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής: «Το βασικό είναι να βοηθήσουμε την ψυχική υγεία της γυναίκας έτσι ώστε στη δίκη να μπορεί να αντιληφθεί τι λέγεται, τις συνέπειες της πράξεως της, για να μπορέσει στη δίκη να υπερασπιστεί τον εαυτό της για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα. Είναι πολύ βασικό να έχει την διαύγεια την πνευματική για να μπορέσει να αμυνθεί απέναντι σε όσα της καταμαρτυρούνται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος