“Euroferry Olympia”: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους – Προσπάθεια επισκευής του καταπέλτη (video)

Συνεχίζονται σήμερα από τους πυροσβέστες, οι προσπάθειες έρευνας για τους 6 αγνοούμενους στο καμένο κουφάρι του Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι στο Αστακού. Από το πρωί ειδικοί μηχανικοί βρίσκονται στο πλοίο προσπαθώντας να θέσουν σε λειτουργία το υδραυλικό σύστημα ώστε να ανοίξει ο καταπέλτης.

Παρά τις προσπάθειες των τεχνικών, δεν δούλεψε το υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη. Γίνεται προσπάθεια ελέγχου και εντοπισμού της βλάβης. Οι πυροσβέστες ξεκίνησαν εκ νέου την έρευνα, που είχε διακοπεί προσωρινά, όταν γίνονταν η προσπάθεια να κατέβει ο καταπέλτης. Για λόγους ασφαλείας, είχαν απομακρυνθεί όλα σε απόσταση 100 μέτρων. Στο ντεκ 1 εξακολουθεί να συντελείται ατελής καύση με κίνδυνο αναζωπύρωσης όταν εισέλθει οξυγόνο, για αυτό και οι χειρισμοί είναι πολύ προσεκτικοί.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν, για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, 5 διασώστες από την ΕΜΑΚ και 18 άτομα από τις υπόλοιπες Υπηρεσίες, καθώς και 3 υδροφόρα οχήματα.

Σε πέντε ανέρχονται συνολικά οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο την περασμένη Παρασκευή. Μια ακόμη σορός εντοπίστηκε στο τρίτο κατάστρωμα, το μεσημέρι της Πέμπτης 24/2. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 281.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος