“Euroferry Olympia”: Συνεχίζεται η κατάσβεση – Ασφυκτικές συνθήκες για τους διασώστες (video)

Συνεχίζεται η φωτιά στο Euroferry Olympia για 12η μέρα. Οι πυροσβέστες και οι διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να μπουν στο -1 γκαράζ, όμως ο χρόνος να δουλέψουν είναι μόνο 4 λεπτά, γιατί τελειώνει το οξυγόνο.

Οι πυροσβέστες με ειδικές ρομποτικές συσκευές ρίχνουν νερό για να ψύξουν τις λαμαρίνες ενώ όσοι κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του πλοίου, ρίχνουν επιβραδυντικό αφρό ώστε να περιοριστεί το οξυγόνο και να μην υπάρχει νέα αναζωπύρωση.

Ο χρόνος που χρειάζονται να κατέβουν στο γκαράζ και να να βγουν είναι 20 λεπτά, κάτι που κάνει επικίνδυνη την επιχείρηση, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος να συμβεί ατύχημα. Στο γκαράζ 1 υπάρχει πυκνός καπνός, όμως εκεί υπάρχουν οχήματα που δεν έχουν καεί.

Το ρυμουλκό σκάφος Ντολφιν 1 όλο το βράδυ έριχνε νερό πλευρικά στο καράβι, ενώ πάλι έχουν αναπτυχθεί υψηλές θερμοκρασίες που δυσκολεύουν την έρευνα για τους 3 αγνοούμενους αλλά και την κατάσβεση.

Σήμερα οι μηχανικοί έκαναν εργασίες στήριξης για να σηκώσουν την υδατοστεγή πόρτα για να βγάλουν τα καμένα φορτηγά από το γκαράζ 2 ώστε οι πυροσβέστες να ερευνήσουν τμήματα του καραβιού που δεν είχαν προσβαση, ενώ παράλληλα κάνουν και απάντληση υδάτων.

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος