Ηλεία: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Array

Σε συναγερμό τέθηκε σήμερα ο νομός Ηλείας λόγω τριών πύρινων μετώπων. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο αφού απείλησε κατοικημένες περιοχές. Λίγο αργότερα ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό, του δήμου Πηνειού, ενώ μία ακόμη, η τρίτη στην σειρά, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βάρδα, όπου επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στην περιοχή Τραγανό επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν νωρίτερα ρίψεις νερού. Την ίδια ώρα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν την περιοχή Σίμιζα.

Στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στα Άγναντα Ηλείας, πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, όπως και δασική περιοχή. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ενώ ακόμα ένας αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας. Συγκεκριμένα, ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του. Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Στο σημείο επιχείρησαν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Ένα δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε στην περιοχή Σίμιζα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αντιμετωπίστηκε όμως από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος