Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία με αποφάσεις των Δημάρχων σε πολλές περιοχές τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς δριμύ ψύχος επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, καθώς και τα ΚΔΑΠμΕΑ και ΚΔΑΠ Φλαμπούρου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του δημάρχου, Βασίλη Γιαννάκη, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μη ολοκλήρωσης του δευτεροβάθμιου ελέγχου των κτιρίων.

Στο Δήμο Καστοριάς κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς.

Στο Δήμο Άργους Ορεστικού δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Στο Δήμο Νεστορίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν, όμως τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα.

Στο Δήμο Πρεσπών κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες, ενώ δε θα λειτουργήσει ούτε ο παιδικός σταθμός.

Τα σχολεία στον Δήμο Αμυνταίου θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα στις 9:00 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το πρωί, λόγω του παγετού.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εορδαία

Αναστέλλεται, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας.

Εξαιρούνται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Ροδόπη

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο Δήμο Κομοτηναίων, στο Δήμο Ιάσμου, στο Δήμο Μαρωνείας-Σαππών και στα πεδινά του Δήμου Αρριανών, πλην των κοινοτήτων Οργάνης και Κέχρου.

Ξάνθη

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία στον Δήμο Ξάνθης και Αβδήρων. Κλειστά θα είναι τα σχολεία στα χωριά του παλαιού Δήμου Σταυρούπολης, του Δήμου Τοπείρου και Δήμου Μύκης.

Καβάλα/ Παγγαίο

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον δήμο Καβάλας και Παγγαίου για αύριο Δευτέρα και Θάσου για Δευτέρα και Τρίτη.

Δράμα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στους πέντε δήμους του νομού Δράμας.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στους Μηλιωτάδες και το Πάπιγκο του Δήμου Ζαγορίου, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και ιδιαίτερα του παγετού. Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου, την Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν. Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμο Μετσόβου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους φορείς της εκπαίδευσης. ώστε η θέρμανση των σχολείων να ξεκινήσει από πολύ νωρίς το πρωί και αρκετά πριν την άφιξη των μαθητών.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και μετά την τελευταία ενημέρωση των μετεωρολόγων για τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις και παγετός) που αναμένεται να επικρατήσουν και στην περιοχή μας τις προσεχείς 48 ώρεςτη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, και την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022  όλα τα σχολεία στην περιοχή ευθύνης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Πήλιο

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω καιρικών συνθηκών.

Όπως επισημαίνεται, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας αύριο σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας, που λειτουργούν το πρωί, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10:00.

Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν και οι δήμοι Μουζακίου, Σοφάδων, Παλαμά.

Δήμος Αλμυρού

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση για το διήμερο 24 – 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και κυρίως λόγω του παγετού που αναμένεται, αποφάσισε ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Δήμος Ρ. Φεραίου
Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημητρίου Νασίκα και μετά από εισηγήσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά, τη Δευτέρα (24/1), λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, των χαμηλών θερμοκρασιών και της δυσκολίας που προκαλείται για την τήρηση των μέτρων αποφυγής του covid-19 εξαιτίας της κακοκαιρίας, που επέρχεται.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σκόπελος

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου αποφάσισε ο δήμαρχος Σκοπέλου, για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που αναμένονται να επικρατήσουν.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, σε συνεννόηση με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, τα σχολεία δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει, ότι εξαιτίας του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Εύβοια

Τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων από Δευτέρα 24/01/2022 έως και Τετάρτη 26/01/2022 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αποφάσισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχουν
εκδηλωθεί και πρόκειται να ενταθούν με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο Δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, σε Αργολίδα και Κορινθία. Στην Αργολίδα κλειστά θα είναι τα σχολεία Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 του μήνα στους Δήμους Ναυπλίου, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου.

Στον Δήμο Ερμιονίδας θα είναι κλειστά και την Τετάρτη 26/1.

Στην Κορινθία για δυο ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) θα παραμείνουν κλειστά στους Δήμους Κορινθίων, Νεμέας, Σικυωνίων, Λουτρακιου -Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας. Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για τις 24 και 25 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτοί.

Τρίπολη

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και στον Δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση για την Δευτέρα 24/1. Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Τη Δευτέρα θα γίνει νέα σύσκεψη για τον τρόπο λειτουργία των σχολικών μονάδων τις επόμενες ημέρες.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΑΧΑΪΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αχαΐα τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1 με απόφαση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Λέσβος

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου. Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Σάμος

Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί Βρεφονηπιακοί καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί της Σάμου, μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, «Ελπίς», που εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα το επόμενο διάστημα. Οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/01/2022, για την προστασία της υγείας και την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.

Ικαρία

Με απόφαση του Δημάρχου Ικαρίας, Νίκου Καλαμπόγια, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ικαρίας, καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Χίος

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24/1οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου «λόγω του σφοδρού ψύχους».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Χίου, η απόφαση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη ελήφθη «με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών».

Από την απόφαση εξαιρούνται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠμεΑ, που θα λειτουργήσουν προαιρετικά, για όποιον γονέα επιθυμεί.

Ρόδος/Κως

Αναστέλλεται η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών από αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, σε όλη την Ρόδο και την Κω
Η αναστολή λειτουργίας θα ισχύσει αρχικά για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στην Κω και εφόσον συντρέχει λόγος, θα παραταθεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με νέα απόφαση η οποία θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα. Στο δήμο Ρόδου θα είναι κλειστά και την Τρίτη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τήνος

Στον Δήμο Τήνου ο Δήμαρχος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων και των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών που εμποδίζουν τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κτλ) ,καθώς και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν.

Νάξος

Επίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία εκπαίδευση των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Μύκονος

«Με αίσθημα ευθύνης ενόψει της κακοκαιρίας, που ήδη πλήττει το νησί μας και που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενημερώνω γονείς και μαθητές όλης της σχολικής μας κοινότητας, ότι τη Δευτέρα 24/1/2021 και την Τρίτη 25/1/2021 τα σχολεία στη Μύκονο θα παραμείνουν κλειστά»  δήλωσε  ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Θήρα

Με απόφαση του Δημάρχου Θήρας αναστέλλεται η λειτουργία των Εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θήρας, για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν αναγγελθεί για την ημέρα αυτή και της επικινδυνότητας που επάγονται στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία τους.

Μήλος

Με απόφαση του Δημάρχου Μήλου, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που εδρεύουν στην περιφέρεια του Δήμου Μήλου, καθώς και οι δομές ΚΔΑΠ και Παιδικός Σταθμός του Δήμου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών και του Δημοτικού Σταδίου Μήλου, μέχρι νεωτέρας.

Αμοργός

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού την Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Που κλείνουν από τη Δευτέρα τα σχολεία – Που ανοίγουν αργότερα

ΚΡΗΤΗ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους Δήμους, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ανωγείων, Οροπεδίου Λασιθίου, Φαιστού, Γόρτυνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος