Πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στη Ζάκυνθο – Με τρακτέρ μεταφέρονται οικογένειες (video)

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων από σπίτια και αυτοκίνητα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, καθώς και συνεχείς διακοπές ρεύματος συνθέτουν την εικόνα, που επικρατεί στην Ζάκυνθο με το πρώτο φως της μέρας.

Η κακοκαιρία «χτυπά» από χθες το νότιο Ιόνιο και από το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Ζακύνθου και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη, ενώ όλη τη νύχτα δεν σταμάτησε να βρέχει.

Με τρακτέρ μεταφέρονται εγκλωβισμένες οικογένειες

Οι ίδιοι κάτοικοι με το τρακτέρ τους μεταφέρουν, όπως βλέπετε στο βίντεο που ακολουθεί, σε ασφαλές σημείο την οικογένειά τους.

Κατολισθήσεις

Τουλάχιστον δέκα κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο από την πόλη της Ζακύνθου προς το Βασιλικό, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ζακύνθου, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί και οι άνθρωποι αδυνατούν να μετακινηθούν, ενώ έχει πέσει και κολώνα της ΔΕΗ.

Τρεις κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στη Λιθακιά Ζακύνθου και μία στη Μπόχαλη.

 Με μπουλντόζες απεγκλωβίστηκαν 50 Ρομά

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του νησιού απεγκλωβίστηκαν 50 Ρομά από καταυλισμό, οι οποίοι κινδύνευαν να πνιγούν. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε με μπουλντόζες, καθώς η περιοχή είχε πλημμυρίσει επικίνδυνα. Οι Ρομά μεταφέρθηκαν προσωρινά σε παλιό οικοτροφείο.

Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής πέντε νεαροί, οι οποίοι είχαν βγει βόλτα τη νύχτα στον Λαγανά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Παπαδημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος