Πάτρα: Τετραπλό επενδυτικό ενδιαφέρον για το “Αυτοκινητοδρόμιο Αχαΐας”

Το ενδιαφέρον τεσσάρων επενδυτικών ομίλων για το Αυτοκινητοδρόμιο Αχαΐας αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και αντιπρόεδρος της «Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ», Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτικοί όμιλοι προέρχονται από το εξωτερικό και τις συζητήσεις μαζί τους έχει αναλάβει η Κυβέρνηση ενώ οι άλλοι δύο προέρχονται από το εσωτερικό και μαζί τους συζητάει η διοίκηση της εταιρείας.

Οι συζητήσεις με τον έναν εκ των ενδιαφερομένων είναι προχωρημένες και ήδη έχουν κλειστεί τρία ραντεβού μέχρι το τέλος του μήνα με μάνατζερ που δραστηριοποιούνται διεθνώς στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, προκειμένου να συζητηθεί η ανάθεση του λειτουργικού έργου σε έναν από αυτούς.

Παράλληλα, ο στόχος της διοίκησης της «Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ» είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις εντός του επόμενου διμήνου, καθώς υπάρχουν προθεσμίες για το έργο που είναι ενταγμένο σε αναπτυξιακό νόμο και αφενός θα πρέπει να τηρηθούν αφετέρου ενδιαφέρει την εταιρεία για να ξεκινήσει γρήγορα η κατασκευή της πίστας.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας δεν θέλησε να πει περισσότερα καθώς ο φορέας οφείλει να διατηρήσει την εχεμύθειά του απέναντι στους επενδυτές με τους οποίους βρίσκεται σε συζητήσεις. Πρόσθεσε όμως ότι πρόκειται για φερέγγυα επενδυτικά σχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνολική έκταση επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας, στη θέση Ρέντες, και απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας, με χρόνο υλοποίησης τα δυο χρόνια.

Προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της επένδυσης. Το Αυτοκινητοδρόμιο θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες διαφόρων κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως επίσης να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος