Πάτρα: Κρίσιμη μέρα για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στην εκδήλωση με καρτ

Από την αντίδραση του 6χρονου Φώτη στα νευρολογικά ερεθίσματα, που θα δεχθεί σήμερα από τους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου θα εξαρτηθούν τα επόμενα βήματα τους.

Ο 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από ατύχημα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια επίδειξης στο 13ο Διεθνές Σιρκουί για καρτ, που διοργανώνεται στην Πάτρα.

Το μεσημέρι, ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης και οι συνεργάτες του θα ανοίξουν ένα νευρολογικό παράθυρο μειώνοντας την καταστολή και δίνοντας κάποιες εντολές στο παιδί. Αύριο, αναμένεται ο 6χρονος θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της διάχυτης αξονικής βλάβης. Εφόσον και σε αυτή την περίπτωση δεν διαπιστωθεί κάποια βλάβη, τότε αύριο οι γιατροί θα προσπαθήσουν να ξυπνήσουν τον 6χρονο. Διαφορετικά θα παραμείνει διασωληνωμένος.

Εξάλλου, την οικογένεια του παιδιού επισκέφθηκαν χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο εκπρόσωποι των διοργανωτών του 13ου Διεθνούς Σιρκουί για καρτ και ο οδηγός του οχήματος, που ενεπλάκη στο ατύχημα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος