Πάτρα: Προβληματισμός για τους θανάτους ανεμβολίαστων ηλικιωμένων από κορονοϊό σε γηροκομείο (video)

Ο κίνδυνος της πανδημίας δεν δείχνει να υποχωρεί, ιδιαίτερα όταν αφορά σε ανεμβολίαστους πολίτες. Η είδηση ότι σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Πάτρα, οκτώ τρόφιμοι έχασαν την ζωή τους, λόγω κορονοϊού από τον Νοέμβριο, ανησύχησε τους Πατρινούς. Οι επτά από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι.

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή Συνδέσεις, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος, όλο το προηγούμενο διάστημα η Περιφέρεια κινητοποίησε τους Επόπτες Υγείας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας για να πραγματοποιήσουν ελέγχους στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας. Οι τρεις Αρχές απάντησαν ότι τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολο, καθώς και ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπονάνος “χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα σε τέτοιες δομές γιατί όταν υπάρχουν ανεμβολίαστοι που λόγω ηλικίας έχουν καταπονημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ο κορονοϊός βρίσκει εύκολο τρόπο να αναπαραχθεί. Πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι στην μονάδα θα συνεχιστούν για να διαπιστωθεί αν πράγματι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος