Πάτρα: Προάγγελος θετικών εξελίξεων για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου

Μετά από μια πολύχρονη διαδικασία το πολύπαθο έργο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Ολυμπίας θα αρχίσει να κατασκευάζεται πιθανότατα περί τα τέλη του 2021 με τις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν άναψε το «πράσινο» φως για την επανένταξη του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου στην Ολυμπία Οδό. Η Επιτροπή φέρεται να έδωσε την έγκρισή της και αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων να περάσει ο φάκελος από το Κολλέγιο των Επιτρόπων. Ήδη στο Υπουργείο Υποδομών ετοιμάζουν το σχετικό φάκελο προκειμένου η σύμβαση επανένταξης να υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον κατά νόμο προσυμβατικό έλεγχο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα εισαχθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα απαιτηθούν μέχρι και 32 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Παράλληλα, το έργο της προσωρινής βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της Πατρών-Πύργου ύψους περίπου 30 εκατ. Ευρώ θα ξεκινήσει από μήνα σε μήνα, καθώς εκκρεμούν οι ενστάσεις που έχουν γίνει από δύο μειοδότριες εταιρείες σε βάρος τρίτης εταιρείας που αναδείχθηκε νέα μειοδότρια.  Το έργο θεωρείται πρελούδιο για το μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου που θα ξεκινά από το τέλος της Περιμετρικής Πατρών και θα φτάνει μέχρι τον Πύργο.

Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές λόγω του μεγάλου αριθμού τροχαίων στη νέα εθνική Οδό Πατρών – Πύργου είναι δυσβάσταχτο, δεδομένου ότι χάνονται περίπου 12 ζωές κάθε χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος