Πάτρα: Πώς οργανώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για τον μακελάρη της Ανδραβίδας (βίντεο)

Την εξιχνίαση του εγκλήματος της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα παρουσίασε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος, Απόστολος Μαρτζάκλης. Σε βάρος του 60χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού που βρήκαν τραγικό θάνατο τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας σχηματίσθηκε, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την παρουσίαση ο δράστης έχει ομολογήσει τις ανθρωποκτονίες του ζευγαριού ενώ για τα δύο παιδιά «δεν επιθυμούσε να θυμηθεί και δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγχώρεση γι’ αυτό», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργούνται για την υπόθεση.

Ως προς τους λόγους των δολοφονιών ο 60χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι οφείλονταν σε ανεξόφλητες υποχρεώσεις της οικογένειας (ενοίκιο) προς αυτόν. Τον Απ. Μαρτζάκλη πλαισίωναν στην παρουσίαση ο διοικητής της Ασφάλειας Πύργου, Χαράλαμπος Πατσούρης, και ο διοικητής του τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, Χρήστος Αλεξανδρόπουλος.

Πληροφορίες της ΕΡΤ από αστυνομικές πηγές περιγράφουν τον 60χρονο ως έναν πανέξυπνο άνθρωπο, δεινό σκοπευτή και σκληρό χαρακτήρα. Ο δράστης ομολόγησε αβίαστα τις δύο ανθρωποκτονίες και σταμάτησε στο σημείο της προανάκρισης που έγινε λόγος για τον φρικτό θάνατο των δύο παιδιών. Φέρεται στην προανάκριση να ζήτησε συγνώμη χωρίς ωστόσο να γίνει αντιληπτό από τους αστυνομικούς ότι το εννοούσε πραγματικά. Εκτιμάται από τις ίδιες πηγές ότι ξεκίνησε τη συρροή των ανθρωποκτονιών από τον πατέρα της οικογένειας.

Πάτρα: Πώς οργανώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για τον μακελάρη της Ανδραβίδας (βίντεο)Όταν η Αστυνομία τον μπλόκαρε σε κεντρικό οδικό άξονα της Πάτρας ο δράστης δεν πρόβαλε αντίσταση. Αντιθέτως, έβγαλε τα χέρια του από το μπλε αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε για να μην υπάρξει αντίδραση από τους αστυνομικούς που τον είχαν περικυκλώσει και είχαν διακόψει την κίνηση διερχομένων για λόγους ασφαλείας. Σχετικά με αναφορές που ήθελαν τον 60χρονο να έχει κρύψει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι του, οι πληροφορίες της ΕΡΤ αντιτείνουν ότι επρόκειτο για περίπου 15 χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε σημείο του σπιτιού καλυμμένο με γυψοσανίδα και ναφθαλίνη για να αποφευχθεί η φθορά του χρόνου.

Αναφερόμενος στο χρονικό της υπόθεσης, ο Απ. Μαρτζάκλης δήλωσε τα εξής: «Ο συλληφθείς, στις 2-3-2022, το απόγευμα, στην Ανδραβίδα, μετέβη σε οικία ιδιοκτησίας του, που ενοικίαζε σε ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν με τρία ανήλικα παιδιά και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αλλοδαπό πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία, που ενοικίαζαν οι παθόντες. Επιπλέον, ο δράστης είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του 2,5 ετών τέκνου των θυμάτων, ενώ η σορός του 1,5 ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 12χρονο υιό της 37χρονης αλλοδαπής, στο εσωτερικό της οικίας, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτή. Το μικρότερο τέκνο των θυμάτων μεταφέρθηκε με ιδιωτικά μέσα πολιτών, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή…».

Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε και στην επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του δράστη, όπως αυτή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, αλλά και στην ταυτοποίηση του όπλου με το οποίο διαπράχθηκαν οι δύο ανθρωποκτονίες. «Για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή αρχικά του δράστη, συγκροτήθηκαν άμεσα ειδικά συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, που αναπτύχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας. Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, βραδινές ώρες της 04/03/2022, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το όχημά του, στο Μιντιλόγλι Πατρών και έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα, προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Ο δράστης, υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης, εξεταζόμενος, ομολόγησε, ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες της 37χρονης και του 32χρονου και υπέδειξε σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα, όπου είχε αποκρύψει το όπλο του εγκλήματος. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε τσαντάκι, που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας, στην Πάτρα, ένα πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, δώδεκα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45. Μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το πιστόλι που βρέθηκε, ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο, με το οποίο ο δράστης διέπραξε τις δύο ανθρωποκτονίες…».

Ο Απ. Μαρτζάκλης ευχαρίστησε το προσωπικό της Αστυνομίας σε Αχαΐα και Ηλεία, τονίζοντας ότι η εξιχνίαση του εγκλήματος και η σύλληψη του δράστη, είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας και με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης, ευχαρίστησε την Διευθύντρια και το προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς και την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική συμβολή τους στις έρευνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος