Πάτρα: Μέσω ΣΔΙΤ “ζωντανεύει” η πρώην βιομηχανία Λαδόπουλου

Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους επένδυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση. Ανάμεσά τους η «Αξιοποίηση και Ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου (Ε.Γ.Λ). με ΣΔΙΤ».

Το έργο αξιοποίησης του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και τεχνολογικά προηγμένου κτιριακού συγκροτήματος, που θα ενσωματώνει το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και θα συνδέει την παραλία με τον αστικό ιστό.

Το βιομηχανικό συγκρότημα του Λαδόπουλου μετατρέπεται σε μία δυναμική «πόλη»

“Με το εν λόγω έργο, εξοικονομούνται ενεργειακοί πόροι, εξυπηρετούνται κοινωφελείς ανάγκες με τη δημιουργία Μουσείου, Μουσικού Σχολείου, βρεφονηπιακού σταθμού κ.λ.π., ενώ αξιοποιείται πλήρως το υφιστάμενο κτιριακό δυναμικό με τουριστικές εγκαταστάσεις, χώρους εστίασης, εκθεσιακό χώρο κλπ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο Υπουργός  Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, o Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος