Πάτρα: Λειτουργεί ξανά η καρδιοχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο – Επίσκεψη του υπ Υγείας Β. Κικίλια

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια που παρέμεινε ανενεργή. Η κλινική αναμένεται να λύσει το πρόβλημα αντιμετώπισης των σοβαρών καρδιοχειρουργικών περιστατικών στη Δυτική Ελλάδα.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σε μια λιτή εκδήλωση λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών σηματοδοτώντας την εκ νέου έναρξη λειτουργίας της.

Πάτρα: Λειτουργεί ξανά η καρδιοχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο – Επίσκεψη του υπ Υγείας Β. Κικίλια

Η κλινική επαναλειτουργεί μετά από τέσσερα χρόνια και εν μέσω πανδημίας. Ο κύριος Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος καθώς ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο έγινε πραγματικότητα. «Οι πιο σημαντικές στιγμές για έναν πολιτικό, είναι στιγμές που μπορεί να αποδεικνύεται ότι είναι αξιόπιστος και εγώ σήμερα μπορώ να κοιτάω τους συμπολίτες μου στα μάτια και να τους λέω ότι κράτησα το λόγο μου» τόνισε ο Υπουργός.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον καθηγητή καρδιοθωρακοχειρουργικής και διευθυντή της κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, Νικόλαο Χαροκόπο, «για την συνεργασία, την στελέχωση και την άρτια οργάνωση της κλινικής», όπως και «όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό της κλινικής, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Νικόλαος Χαροκόπος, σε δηλώσεις που έκανε, ευχαρίστησε το υπουργείο Υγείας, το πανεπιστήμιο Πατρών, την 6η υγειονομική περιφέρεια, την διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και το νοσηλευτικό προσωπικό για την δημιουργία και την οργάνωση της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής και πρόσθεσε: «Αξίζει να τονίσω ότι αυτή η προσπάθεια έγινε εν μέσω COVID-19 και αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό στοίχημα, ώστε να μην γίνει μονοθεματική η δημόσια υγεία. Και η δημιουργία αυτής της νέας κλινικής το αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο».

Πάτρα: Λειτουργεί ξανά η καρδιοχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο – Επίσκεψη του υπ Υγείας Β. Κικίλια

Aύριο θα υποβληθεί σε τριπλό μπάι πας (bypass) στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών ο πρώτος ασθενής τον οποίο επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας για να του ευχηθεί..

Η επαναλειτουργία της κλινικής ήταν ένα χρόνιο αίτημα. Η αναστολή λειτουργίας της το 2017 έφερε σε αδιέξοδο δεκάδες καρδιοπαθείς. Απομένει πλέον η περαιτέρω στελέχωσή της ώστε να τεθούν σε λειτουργία και οι 20 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί.

Ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο του Ρίου στάθηκε και στην αξία των εμβολιασμών και των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε, «θέλω να πω για μία ακόμα φορά ότι στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλη την χώρα, για να προστατευτούμε από την COVID-19, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παροτρύνω ξανά όλους να εμβολιαστούν», προσθέτοντας: «Έχουμε ήδη φτάσει σε πολύ μεγάλο αριθμό εμβολιασμών, δηλαδή 790.000 εμβολιασμούς σε όλη την χώρα και προχωρούμε ακάθεκτοι. Παροτρύνω λοιπόν ξανά όλους να εμβολιαστούν, αφού ο συνδυασμός των μέτρων ατομικής προστασίας και του εμβολιασμού θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε προφύλαξη των συμπολιτών μας».

Στο μεταξύ, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ζητώντας μεταξύ άλλων, μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μόνιμες προσλήψεις, καθώς και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ στην συγκέντρωση παρέστη και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, με την οποία καταδικάζει “την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Σε συναδέλφους απαγορεύτηκε η δυνατότητα πρόσβασης, ακόμη και έξω από το κτίριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, από άτομα τα οποία δήλωσαν υπεύθυνοι ασφαλείας και αποφάσισαν ότι πρέπει να παρεμποδιστεί το δημοσιογραφικό έργο, προφανώς καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους. Εάν δεν αποτελεί άστοχη πρωτοβουλία των ιδίων, θα πρέπει άμεσα, τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ξεκαθαρίσουν ότι δεν εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση συνταγματικών διατάξεων και ως θεσμικοί φορείς διασφαλίζουν απαρέγκλιτα την ελεύθερη πρόσβαση των εκπροσώπων του Τύπου… Περιοριστικά μέτρα στην πρόσβαση των δημοσιογράφων, άρα και της ενημέρωσης της κοινωνίας, δεν νοούνται σε μια Δημοκρατία και όσοι επιχειρούν να τα εφαρμόσουν προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος