Πάτρα – Δ. Κουτσούμπας: Ο Ν. Μπελογιάννης αγωνίστηκε υπέρ των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων

Τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη τέλεσε ο Γ.Γ. της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Νίκου Μπελογιάννη, τονίζοντας ότι δεν έπαψε ποτέ μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του να αγωνίζεται στο πλευρό των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων.

Πάτρα – Δ. Κουτσούμπας: Ο Ν. Μπελογιάννης αγωνίστηκε υπέρ των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι “μεγαλώνει ο κίνδυνος να γενικευτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία”. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ κατά της ανάμειξης της Ελλάδας στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις τους να σταθούν σήμερα και το προηγούμενο διάστημα στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να σταλεί κανένα σώμα των ενόπλων δυνάμεων εκτός των συνόρων της χώρας και να μην υπάρξει καμία συνδρομή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία και σε καμία γειτονική της χώρα”.

Πάτρα – Δ. Κουτσούμπας: Ο Ν. Μπελογιάννης αγωνίστηκε υπέρ των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων

Παράλληλα, άσκησε κριτική στις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άμβλυνση των οικονομικών προβλημάτων που -όπως υποστήριξε- “έχουν προκαλέσει οι αυξήσεις στις τιμές πώλησης των ενεργειακών αγαθών“.

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε την έκθεση αρχειακού υλικού που φιλοξενείται σε παλιό καταφύγιο της πόλης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος