Πανεπιστήμιο Πάτρας: Πρωτοβουλία για να μείνουν στη φοιτητική εστία μόνο όσοι το δικαιούνται – Απειλές δέχθηκε ο Πρύτανης

Την έντονη αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα προκάλεσε η αναγραφή συνθημάτων εις βάρος του από άγνωστα άτομα σε διάφορα σημεία μπροστά στο κτίριο της Πρυτανείας.

Ο κ. Μπούρας συνέδεσε την πράξη με την πρωτοβουλία των πρυτανικών αρχών να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των φοιτητών που διαμένουν στη φοιτητική εστία, προκειμένου να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης δημόσιας παροχής μόνο άτομα που το δικαιούνται.

«Υπήρχαν άτομα που εμφανίζονταν να διατηρούν δωμάτια και έχουν ορκιστεί. Άλλο άτομο εργάζεται στο εξωτερικό» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και αναφέρθηκε ειδικά σε περίπτωση φοιτητή που έχει αποβιώσει και εμφανιζόταν να διατηρεί δωμάτιο…

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Πρωτοβουλία για να μείνουν στη φοιτητική εστία μόνο όσοι το δικαιούνται – Απειλές δέχθηκε ο Πρύτανης«Η παρούσα πρυτανική αρχή έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες και απελευθερώνει δωμάτια από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνται. Μέχρι τώρα έχουν αδειάσει 100 δωμάτια» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας και εκτίμησε ότι σύντομα το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι σε θέση να διαθέσει άλλα 50-80 δωμάτια σε φοιτητές που τα δικαιούνται πραγματικά. «Εμένα πρωτίστως με ενδιαφέρει ο φοιτητής ο πρωτοετής, ο δευτεροετής, ο τριτοετής, που σπουδάζει, κι έχει ανάγκη, να βρει το δωμάτιο» τόνισε και έκανε λόγο για άβατο που επικρατούσε.

Ως προς τις απειλές που δέχθηκε μέσω συνθημάτων που γράφτηκαν σε χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Σχετικά με τις εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας ο Πρύτανης δήλωσε ότι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση εξαιτίας της παλαιότητάς τους (τμήμα τους χρονολογείται από το 1978), αλλά και των σεισμών που έπληξαν την περιοχή τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, καθιστώντας ορισμένα κτίρια στατικά ανεπαρκή. Για την επισκευή και τη συντήρησή τους οι πρυτανικές αρχές έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης που διαχειρίζεται τις φοιτητικές εστίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος