Οριζόντια μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Η ανάγκη υλοποίησης οριζόντων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των περιοχών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με έμφαση στην άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τις πληγείσες περιοχές, επισημάνθηκε στις συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στην περιοδεία της στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στόχος της επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Νικολόπουλος, και το επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνης Αγγελάκης, στο διάστημα από 27 έως και 29 Αυγούστου, ήταν η συνάντηση με τοπικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των περιοχών αυτών καθώς και των ζημιών και ταυτόχρονα η ενημέρωση σχετικά με την υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΓΣΕΒΕΕ στους πληγέντες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην περιοδεία η οποία έγινε από κοινού με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκαν την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, και είχαν επαφές με εκπροσώπους των τοπικών Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών Ομοσπονδιών, αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές των περιοχών αυτών. Κομβικό ρόλο στην ατζέντα των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν είχαν οι επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση τους.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη υλοποίησης οριζόντων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των περιοχών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν με έμφαση στην ανάγκη άμεσης εκπόνησης και υλοποίησης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τις πληγείσες περιοχές.

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη για να αντιμετωπιστούν όλες οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι κατά την περιοδεία, ο κ.κ. Καββαθάς και Νικολόπουλος είχαν συνάντηση και με την ΟΕΒΕ Λακωνίας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της περιοχής και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν για την επίλυση τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος