Νέα «όπλα» αποκτά η Πυροσβεστική στην Κρήτη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Αλλαγές στις πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ανακοίνωσε σήμερα, από το Ηράκλειο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος που πραγματοποιεί, από το πρωί, περιοδεία στην Κρήτη.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, από την κεντρική υπηρεσία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο Ηράκλειο, ο κ. Ράπανος αφού αναφέρθηκε στα οργανικά κενά στο Σώμα σε όλη τη χώρα, τα οποία ανέρχονται σε 3.500-4.000 πυροσβέστες, τόνισε πως στόχος του Αρχηγείου είναι να μη φύγει κανένας πυροσβέστης από την Κρήτη και να επιστρέψουν στο νησί όλοι όσοι – για διάφορους λόγους – υπηρετούν εκτός Κρήτης και οργανικά ανήκουν στη δύναμη του νησιού.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έκανε αναφορά και στη νέα μονάδα του Σώματος, τις ΕΜΟΔΕ το σώμα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων που στην Κρήτη θα φέρει 50 δασοπυροσβέστες από τις αρχές Ιουνίου και θα αποτελούν, κατ’ουσίαν, μόνιμο προσωπικό επί θητεία στο Σώμα και θα ενισχύσουν το Πυροσβεστικό Σώμα στο νησί, όχι μόνο στην καταστολή αλλά και στην πρόληψη των πυρκαγιών, ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο. Όπως είναι ήδη γνωστό, για την ενίσχυση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων σε έξι πόλεις της χώρας, θα προσληφθούν 500 δασοπυροσβέστες και δασολόγοι με επταετή θητεία.

Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τα εναέρια μέσα της Κρήτης θα ενισχύσει ένα ακόμη ελικόπτερο που θα προορίζεται τόσο για τη μεταφορά προσωπικού, αλλά θα διαθέτει και δεξαμενή νερού, προκειμένου να κάνει ρίψεις, που μαζί με τα άλλα δύο ελικόπτερα που υπάρχουν σήμερα στην Κρήτη, θα αποτελέσουν το “βαρύ πυροβολικό” των δυνάμεων πυρόσβεσης στο νησί.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με τη συμμετοχή των διοικητών των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σύσκεψη παρουσία των εμπλεκόμενων υφυπουργών την Παρασκευή

Σημειώνεται ότι αύριο, στις 10 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς.

Ρεπορτάζ: Δ. Καρυωτάκης – Ν. Μανουσουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος