Ν. Παπαθανάσης: Στην Κοζάνη τα υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης για επενδύσεις μέσω του νέου Αναπτυξιακού (video)

Μέσα στον Απρίλιο αναμένονται οι πρώτες προκηρύξεις για τον Αναπτυξιακό Νόμο, όπως ανακοίνωσε από την Κοζάνη, όπου βρίσκεται ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας πως η περιοχή θα έχει τα υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης σε ότι αφορά στην επιδότηση των επενδύσεων.

Στην διάρκεια της σύσκεψης – παρουσίασης του νέου αναπτυξιακού νόμου ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα βασικά σημεία και στα δεδομένα, που δημιουργούνται στην Δυτική Μακεδονία, έκανε λόγο, για 13 νέα θεσμικά καθεστώτα ενισχύσεων, που κατατάσσουν την Δυτική Μακεδονία στην κορυφή, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημείωσε ακόμα, ότι ο δρόμος προς την απολιγνιτοποίηση είναι ανηφορικός και χρειάζονται σταθερά βήματα. Ενώ σε ό,τι αφορά στην πράσινη μετάβαση σημείωσε, ότι θα είναι άμεση η υπαγωγή των επενδυτών.

Μίλησε ακόμη για το μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στην περιοχή, θα δίνονται άμεσα οι άδειες τονίζοντας παράλληλα και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

H ίδρυση ενεργειακής κοινότητας με κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 20 MW, για τις 450 οικογένειες της τοπικής κοινότητας Ακρινής, η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κατοικιών μέσω του Πράσινου Ταμείου, η αναβάθμιση υποδομών η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών, βρίσκονται μεταξύ άλλων στην πρόταση της κυβέρνησης για την τοπική κοινότητα Ακρινής του Δήμου Κοζάνης που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον ΑΝ. Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού, βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο Κοζάνης.

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε λόγο την δημιουργία επιχειρηματικής και βιομηχανικής ζώνης πλησίον της Ακρινής για την προσέλκυση επενδύσεων ενώ υπογράμμισε ότι θα ενισχυθεί και με άλλα προγράμματα από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Η πρόταση που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη ζήτησε να μελετηθεί, προτείνοντας στους Ακρινιώτες να προσθέσουν από την πλευρά τους ότι πιστεύουν πως βοηθήσει επιπρόσθετα τον τόπο τους. Ζητήθηκε χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο τόσο από τον Δήμαρχο Κοζάνης όσο και από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ακρινής καθώς και η δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση της πρότασης.

Ο Νικος Παπαθανάσης για τη δήλωση Τίμερμανς ότι ο λιγνίτης μπορεί να επιστρέψει υπό προϋποθέσεις στο ευρωπαϊκό ενεργειακό ισοζύγιο για να μειωθεί η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο

Οι ερωτήσεις και τα αιτήματα ακολούθησαν της παρουσίασης τόσο από τους αυτοδιοικητικούς, όσο και από εκπροσώπους των φορέων, ζητώντας να υπάρξει πεδίο ένταξης στο νόμο και άλλων επαγγελματικών κλάδων, που θα πρέπει να βοηθηθούν.

Για το θέμα της Ακρινής, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος