Ν. Ανδρουλάκης από τα Χανιά: Ανάγκη για την κοινωνία η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ (video)

“Είναι η Κρήτη που γέννησε τη δημοκρατική παράταξη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και, στη συνέχεια, με τον Ανδρέα Παπανδρέου”, ανέφερε στην ομιλία του στον Βατόλακκο το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τα δύσκολα χρόνια και τα λάθη του Κινήματος, υπενθύμισε ωστόσο τη μεγάλη παρακαταθήκη σε υποδομές και θεσμούς, που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Έκανε λόγο για την ανάγκη μιας νέας δυναμικής αρχής, που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη δυναμική να κυβερνήσει τη χώρα μακριά από καθεστωτικές συμπεριφορές.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ως προς “την επιλογή τους να επιλέξουν την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας στο φυσικό αέριο, αντιτάσσοντας το μοντέλο της Πορτογαλίας, που η ενέργεια της καλύπτεται σε ποσοστό 60% από τις ΑΠΕ”.

Ν. Ανδρουλάκης από τα Χανιά: Ανάγκη για την κοινωνία η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ (video)

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, άσκησε κριτική τόσο στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, όσο και στο παρόν φορολογικό μοντέλο. Μίλησε για την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας με χρηματοδότηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Ν. Ανδρουλάκης από τα Χανιά: Ανάγκη για την κοινωνία η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ (video)

Επίσης, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του ΕΣΥ. “Η χώρα μας είναι τρίτη στις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία και πρώτη στο κόστος ενοικίων στην Ευρώπη, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα, που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία, μακριά από τις φιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε τόσο στην τουρκική προκλητικότητα, όσο και στην ολοένα και πιο έντονη αστάθεια στα Βαλκάνια, με τη χώρα μας να παραμένει αδρανής και ουδέτερη, αντί να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστικό παράγοντα στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην “αγωνία” του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του, “να υποβαθμίσει το θέμα των υποκλοπών σε βάρος του. Το σύστημα predator κοστίζει 14 εκατ. ευρώ” , είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό και την ΕΥΠ, να κατονομάσουν τον αγοραστή του πανάκριβου συστήματος παρακολούθησης, για να δει ο ελληνικός λαός ποιος και γιατί επιδιώκει την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος