Μονοκλωνικά αντισώματα από τη Δευτέρα και στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Από την προσεχή Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου το νοσοκομείο Καλαμάτας εντάσσεται στα επιπλέον 15 νοσοκομεία της επικράτειας, για τη χορήγηση της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με covid-19.

Ασθενείς, ενήλικες ή παιδιατρικοί (ηλικίας 12 ετών και μεγαλύτεροι και ≥ 40 kg), που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, με την εμφάνιση ήπιων έως μέτριων συμπτωμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο επιβάρυνσης της υγείας τους, δυνητικά μπορούν να λάβουν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Μονοκλωνικά αντισώματα από τη Δευτέρα και στο νοσοκομείο ΚαλαμάταςΠέραν των μέχρι σήμερα δικαιούχων ασθενών με νοσήματα υψηλού κινδύνου, διευρύνονται τα κριτήρια και προστίθενται νοσήματα και καταστάσεις που οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο όπως: Ηλικία ≥ 65 ετών BMI ≥ 35, χρόνια νεφρική νόσος, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια υπό οξυγονοθεραπεία, ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση, διαβήτης υπό θεραπεία, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια ηπατική νόσος, καρδιαγγειακή νόσος, αρτηριακή υπέρταση υπό θεραπεία, θαλασσαιμία – δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η παρουσία ενός ή περισσοτέρων από τους ανωτέρω παράγοντες καθιστά τον ασθενή υποψήφιο για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, αίτηση για την οποία μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε ιατρός διαθέτει κωδικούς συνταγογράφησης.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, παραμένει σε πληρότητα 100% η ΜΕΘ Covid, με 6 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ακόμα 40 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος