Μνημόνιο συνεργασίας για τον “Γρύπα” μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υπουργείων Άμυνας & Οικονομικών

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης υπέγραψε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή δεύτερου, πιο σύνθετου μη-επανδρωμένου αεροχήματος (drone) για ποικίλες χρήσεις.

Παρούσες ήταν επίσης οι Πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το νέο αυτό εγχείρημα, το οποίο φέρει την ονομασία «Γρύπας» θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων.

Μνημόνιο συνεργασίας για τον “Γρύπα” μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υπουργείων Άμυνας & Οικονομικών

Με ανάρτησή του, ο κ. Μαμούρης, ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο για το έργο, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητή Γεώργιο Σταμούλη, τονίζοντας ότι το νέο αυτό πρόγραμμα έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας εξωστρέφειας σε επίπεδο έρευνας που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πορείας ενός δυναμικού δημοσίου Πανεπιστημίου όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος