Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης για αμβλώσεις: «Φόνοι ανυπεράσπιστων παιδιών» (video)

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε ο λόγος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου με αφορμή την εγκύκλιο με θέμα την αποφυγή των αμβλώσεων που διαβάστηκε αντί κηρύγματος κατά την χθεσινή θεία λειτουργία σε όλους τους ναούς.

Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για «φόνους που διαπράττονται σε εκατομμύρια παιδιά, ανυπεράσπιστα μέσα στην μήτρα της μάνας τους», μιλώντας για “σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη”.

Επεσήμανε μάλιστα πως “η εκκλησία αποδέχεται τη διακοπή της κύησης αποκλειστικά σε δυο περιπτώσεις, όταν το παιδί έχει διαπιστωθεί ότι είναι άρρωστο και αν κινδυνεύει η μάνα εξαιτίας κάποιων καταστάσεων. Κάτι όμως που δεν θα το αποφασίσει ένας γιατρός αλλά συμβούλιο γιατρών. Η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν είναι παιδί στην αρχή της εγκυμοσύνης, αλλά μετά από κάποιες εβδομάδες και μετά, το είπε η επιστήμη, και η εκκλησία”, σημείωσε, “ουδέποτε το απέρριψε”. Γίνεται λόγος για τον μεσαίωνα, ανέφερε ο Μητροπολίτης, διερωτώμενος “εάν αυτό που γίνεται σήμερα σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, με εκτρώσεις, ληστείες, φόνους και κακοποιήσεις, που ακούμε καθημερινά, είναι πολιτισμός”.

Παλιότερα, ανέφερε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, “οι γυναίκες πάλευαν στα χωράφια και κάποιος παλιάνθρωπος τις άρπαζε, τις βίαζε. Τότε ήταν μεγάλο ατόπημα, έχανε την παρθενία της, την τιμή της και δεν άντεχε η κοινωνία τον καρπό βιασμού”.

Επίσης, κρίνοντας τις ενδυματολογικές επιλογές των γυναικών στην σημερινή εποχή, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “κυκλοφορούν ημίγυμνες από πολύ μικρές ηλικίες”.

Tο συμβάν έγινε γνωστό από το kozanimedia και το vìdeo αναρτήθηκε από το TOP GHANNEL

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος