Κακοκαιρία Bogdan: Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτ. Ελλάδα

Array

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο, έλαβαν απόψε, περίπου στις 7:30, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με το μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112 γίνεται λόγος για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στα νησιά του Ιονίου (εκτός της Ζακύνθου) στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνοί.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από απόψε το βράδυ, καθώς μέρος της κακοκαιρίας Bogdan που επηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας. Συγκεκριμένα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για ανεμοστρόβιλους.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27/09.

Αναλυτικά, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 26/09:

  • Αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και της Ηπείρου οι οποίες σταδιακά θα επεκεταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.
  • Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27/09 κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου, καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.
  • Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετικό άρθρο: Κακοκαιρία Bogdan: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες – Τι να προσέξουν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος